La pàgina web de l’Ajuntament avui presenta una notícia que creiem que cal comentar: Banyeres-del-penedes-ja-torna-a-tenir-el-servei-de-vigilancia-destiu/

 

Banyeres ja disposava de vigilància municipal pròpia

En primer lloc, creiem que és just que es recordi que l’Ajuntament de Banyeres ja disposava d’un servei de vigilància, durant tot l’any, quan el BNY va assolir el govern, però en aquell moment, el govern entrant, en lloc de millorar-lo i consolidar-lo, va decidir clausurar el servei.

Una decisió que amb el temps s’ha anat demostrant del tot errònia, perquè ha suposat haver de contractar empreses externes per fer aquest servei. Això vol dir que era un servei necessari i no s’havia d’haver suprimit i menys externalitzar. Sobta que un partit d’esquerres, vagi externalitzant serveis que anteriorment gestionava l’ajuntament.


Només l’estiu i els edificis municipals

De la lectura de la notícia sembla que se’n desprèn que aquest servei només vetllarà per la seguretat dels edificis i instal·lacions municipals, i això no ens deixa gaire més tranquils, la veritat. Entenem que aquest servei hauria de vetllar per la seguretat integral de tot el municipi, no només pels béns municipals.

També sorprèn, i molt, que la vigilància municipal només es contracti per l’estiu. Podria ser comprensible si Banyeres fos un municipi d’estiueig on la població es veu incrementada exponencialment en aquest període de l’any. Però tots sabem que no és el cas. I l’incivisme que es preveu erradicar, el patim tot l’any i no només durant l’estiu. La prova d’això la podem veure en el nostre anterior article:  Fins on arribarà la deixadesa del govern municipal? ,o en les mateixes notícies que publica l’Ajuntament Banyeres te un problema molt greu amb l’incivisme/


Seguim sense comissió de seguretat

L’incivisme és un problema directament relacionat amb la seguretat ciutadana, i que malauradament pateixen pràcticament tots els municipis. I cada un pren les mesures que té al seu abast per atacar aquest problema. Per això aquí també cal recordar (les vegades que calgui) que l’oferiment de col·laboració que vam fer amb  la proposta de creació d’una Comissió de Seguretat va ser rebutjada per l’actual govern. Sembla que es consideren capaços de controlar-ho sense comptar amb la participació i consens de ningú mes.

Com a anècdota curiosa podríem dir també que la imatge que il·lustra la notícia és de l’Ajuntament de Sant Jaume i no pas el de Banyeres. Potser no costava tant fer una foto a Banyeres, no?

El que sí que ja no es tracta d’una anècdota és la contractació d’aquest servei.

Es contractarà bé aquest cop?

Ara mateix no hem sabut veure que aquest servei s’hagi contractat amb cap procediment obert de licitació. Igual que es va fer l’any passat. És a dir, tot apunta a una contractació a dit, en contra de tots els principis de publicitat i pública concurrència, que són exigibles en la contractació pública.

L’any passat es va contractar diverses vegades aquest servei, i sempre a la mateixa empresa. I en una de les contractacions, d’una forma totalment irregular. Fins al punt que ha obligat a l’Ajuntament a revisar el contracte per declarar-ne la nul·litat. I desconeixem si amb conseqüències econòmiques per a les arques municipals.

Portem temps denunciant que els procediments de contractació que fa servir l’Ajuntament, poden fregar la il·legalitat, en alguns casos. I tot i que asseguren reconduir aquest aspecte, aquest és un exemple de què les coses no canvien gaire.

En el proper ple ordinari del mes de juliol, demanarem explicacions públiques sobre aquesta contractació i les de l’any passat. I sobretot quin interès té l’Ajuntament en contractar sempre la mateixa empresa i sense donar opció a cap altre…

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?