Banyeres és la suma de tots els nuclis que conformen el municipi: Banyeres, Casa Roja, Els Boscos, El Priorat, Les Masies i Saifores. Però durant molt temps hi ha hagut un cert menysteniment per part dels governs municipals cap als altres nuclis que no son el de Banyeres. Es feia servir la paraula “el terme” per fer-ne referència. Amb mes o menys èxit, alguns governs han intentat revertir aquesta situació, com per exemple quan es van construir els diferents centres cívics, o equipaments esportius, o la portada d’aigua a Casa Roja i Priorat. Però el govern actual sembla que torna a perdre aquesta tendència i recupera el tarannà de temps anteriors.

I no ho diem per un fet concret sinó per diversos que us detallarem. Per començar us adrecem a la foto de la noticia. Si fem un repas de l’estat de les rotondes del nostre terme i deixant a banda la del Forn d’Obra de la que en fa el manteniment Llorenç, ens trobem que les dues del nucli de Banyeres estan impecables, tant la del Casconar, com la del Josep Cañas. La de Saifores mostra signes de deixadesa, però la del Priorat esta en abandonament total, totalment envaïda per les males herbes i els arbres sense podar de fa anys… perquè no es vetlla de que totes tinguin un bon manteniment?

Així es com hauria d’estar….

I així és com esta….

I també podem fer referencia al Museu al carrer, en el qual s’estan instal·lant un seguit de repliques d’obres del Josep Cañas als carrers, però evidentment nomes del nucli de Banyeres. La resta de nuclis no necessiten obres d’art…

Podríem parlar també de les inversions que es fan en cada nucli. Deixant de banda el fet de que portem sis anys de govern de BNY sense cap inversió enlloc. Aquest any que en el pressupost es contempla alguna tímida inversió, nomes cal veure que totes son al nucli de Banyeres: nova biblioteca, renovació de la façana de l’Ajuntament, nova pista poliesportiva, magatzem de Can Fontanilles…. Perquè no es destina res a cap altre nucli? Per exemple un petit espai d’esbarjo i esports a Saifores, que prou temps porten demanant-lo…

Podríem seguir aquesta llista, però per il·lustrar el que diem, no cal gaire mes. Banyeres te veïns de primera o residents al nucli de Banyeres, i veïns de segona: els residents als altres nuclis o al “terme”.

Treballarà aquest govern per revertir aquesta tendència?

O seguirà perpetuant-la?

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?