El passat dijous 14 d’octubre es va celebrar un Ple Extraordinari. I es va celebrar aquest dia perquè era l’últim possible per aprovar els Comptes de l’exercici 2020. Després d’haver rebut dos requeriments per part de la Sindicatura de Comptes, el termini que tenia l’Ajuntament per presentar-los aprovats s’acabava dia 15. Per tant, com ja és habitual, va tocar córrer altre cop.

 

ORDRE DEL DIA

Aquest Ple extraordinari es va convocar especialment per a l’aprovació dels Comptes del 2020 com hem dit, però també s’hi va incloure la Proposta de modificació de crèdit per impulsar el Jaciment iber de les Masies que havíem demanat dies enrere. Per tant hi va haver dos punts a debatre i sotmetre a votació.

Tal com diu el titular va ser un ple sense massa sorpreses. És a dir, que la resolució de les propostes presentades ja se sabia quines serien. Quines prosperarien i quines no. La majoria que disposa el Govern municipal, decideix que és el que s’aprova i el que no. Són les regles de la democràcia, no ens n’hem de sorprendre. El que sí que hauria de sorprendre, o potser no, és el menysteniment que hi ha cap a totes les propostes que no són les seves. A la negativa d’aquest govern a valorar qualsevol iniciativa que no sigui pròpia.

Un govern que pretenia ser exemplar en participació, està demostrant que no és gaire millor que els de l’era predemocràtica. No escolta, no permet el diàleg, no fomenta la participació…no busca el consens. En fi tots els trets que identifiquen un govern autoritari.

 

COM VEIEM ELS COMPTES DEL 2020 

La nostra posició respecte als comptes de l’exercici passat és de desaprovació. I els desaprovem per molts motius. Alguns ja els hem explicat en aquesta web i d’altres ens els plens municipals. Es fa difícil resumir-los en un article per tant, us convidem que pugueu visualitzar la nostra intervenció en aquest ple en aquest enllaç a partir del minut 10:

Ple extraordinari de data 14 d’octubre de 2021

Intentant resumir-ho podríem dir que s’està incrementant de forma desmesurada la despesa ordinària, en detriment de les inversions. No es planifica sinó que s’actua improvisant sobre les incidències diàries. I que es contracta a dit i malament, amb les conseqüències jurídiques i econòmiques que això acaba comportant.

 

UNA ALTRA PROPOSTA NOSTRA REBUTJADA

Malauradament, la nostra proposta per donar un impuls al Jaciment de les Masies ha quedat rebutjada, com ha passat en totes les que hem presentat en aquest mandat. Els arguments per al vot en contra de l’equip de govern han estat els grans absents de la reunió. Hi ha hagut crítiques cap a equips de govern anteriors, sortides de to, i fins i tot mentides.

Podreu veure algunes d’aquestes “perles” que demostren el que hem dit sobre el tarannà de l’alcalde i alguns membres del govern. Com per exemple al minut 53:00 quan amb una gran eloqüència deixa palès que aquí es fa el que ell diu. O la brillant intervenció del regidor de BEC al minut 57:00. I després demanen que fem projectes de poble… ho posen molt difícil perquè pugui ser així…

 

Per acabar aquest article volem aprofitar per agrair als responsables de la iniciativa particular que ha obert el canal de youtube Streaming Banyeres, per posar a l’abast de tothom els vídeos dels plens que l’Ajuntament no vol publicar. Si hi esteu interessats aquí podreu veure els vídeos de tots els plens celebrats aquest 2021.

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?