Són molts els mitjans que fa pocs dies es van fer ressò d’una notícia que posava a les capçaleres del país el nom de Banyeres del Penedès. I aquest cop no pas per un motiu del què ens en puguem sentir gaire orgullosos. Perquè els Mossos d’Esquadra van haver de desallotjar unes 2000 persones fent una festa i curses il·legals a l’interior del polígon la matinada de dissabte. Diari araCatalunya DiariCCMA, Diari de Tarragona

 

No és pas un problema nou

Que al polígon del Poet es feien curses il·legals era un problema conegut per tothom des de fa anys. Tant els veïns del Priorat, a nivell particular, com nosaltres com a grup municipal ho hem posat en coneixement del govern municipal sense que aquest hagi pres cap mesura efectiva per evitar-ho i posar-hi remei.

Una total passivitat fins que n’ha passat una de grossa com aquesta. En ple repunt de la pandèmia una concentració de gent d’aquesta magnitud és el que menys necessita el nostre poble i la nostra comarca. Mentre que tots els municipis prenen totes les mesures al seu abast per poder evitar aquestes situacions, el nostre no fa res, o almenys és el que sembla. No s’havia contractat un servei de vigilància?

Els veïns del Priorat, per proximitat, són els que més pateixen l’enrenou d’aquestes curses que es produeixen a les nits, principalment de cap de setmana, però també en dies laborables. A més del soroll que provoquen, fan que els veïns ens reprimeixin de passejar per la zona quan hi ha aquests actes incívics per por.

 

I tampoc és pas l’únic problema

Però les curses il·legals no són pas l’únic problema que pateix aquest sector del nostre municipi. Adjuntem una petita mostra del que hi podem trobar si hi anem a passejar:

S’ha convertit en un IMMENS ABOCADOR !!!.

L’incivisme de la gent es plasma amb tota la seva cruesa, miris per on miris. Però el més trist d’això és que l’actual govern no es decideixi a prendre mesures. El darrer cop que ens en vam queixar va ser en el Ple del passat mes d’abril, sense que aconseguíssim res més que excuses per no actuar.

 

Com sempre, diferència de tracte

Aquests problemes, i la manca de voluntat per resoldre’ls, no fa altra cosa que posar de manifest l’actitud que té el govern de BNY respecte als nuclis que no són el de Banyeres. No es tracta igual un mateix problema segons on es produeixi. I en posarem només dos exemples.

Al nucli de Banyeres hi ha un Polígon davant la Cooperativa a la Carretera. En aquest polígon es van produir robatoris en els transformadors i de cablejat elèctric. I també es va haver d’afrontar un problema de neteja quan s’hi feia el mercat per les bosses de plàstic que hi quedaven. Doncs en aquest cas no hi va haver cap problema per contractar tantes neteges com calguessin i de posar tanques de formigó per evitar que hi entressin els vehicles.  En canvi al Poet, han robat el cablejat elèctric, l’han convertit en una pista de curses il·legals i els carrers han acabat transformats en un abocador. Però és clar com que queda lluny de Banyeres…  es veu que no calia fer-hi res.

I com a segon exemple recordarem un article nostre de ja fa setmanes. Fins on arribarà la deixadesa. Doncs bé, la deixadesa no té límits, el cotxe cremat segueix al mateix lloc després d’un mes i mig del sinistre, al bell mig de la via pública. Algú creu de veritat que si això hagués passat a la Plaça de l’Ajuntament, on viu l’Alcalde, el cotxe cremat encara seria allà?

 

I al final solucions a corre-cuita

Aquesta setmana, finalment, hem vist que s’han posat tanques de formigó al polígon per dificultar la circulació i dissuadir els incívics. Però això sol no servirà per evitar que es puguin tornar a produir noves curses perquè el carrer principal on es duien a terme segueix obert. I tampoc farà que les tones de deixalles abocades marxin soles.

Caldrà veure si ha estat simplement un gest de cara a la galeria, o realment es un primer pas per dignificar aquest sector del municipi que anirà seguit d’altres actuacions. Ho seguirem amb interès.

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?