El refranyer català disposa d’una dita o refrany per a cada situació que ens puguem imaginar, i avui ens volem centrar en un que il·lustra prou bé el que està passant a Banyeres.

Perdre un llençol a cada bugada. Creiem que des de l’entrada del BNY al govern, en lloc de servir per obtenir millores i nous serveis, la seva gestió municipal ha acabat fent que perdem serveis que ja teníem consolidats. I perdent qualitat dels que encara no s’han perdut…

 

VIGILÀNCIA MUNICIPAL

En diverses ocasions ja hem parlat d’aquesta pèrdua. Un servei que des de la seva creació va ser molt ben valorat per la població en general. I també per part del cos de Mossos, amb qui es va establir una estreta col·laboració.

Però es va suprimir de soca-rel i sense cap voluntat d’estudiar la possibilitat de recuperar-lo.

Una decisió que ha obligat a l’Ajuntament a fer contractacions exprés a una empresa de seguretat privada, de correcuita i de qualsevol manera. Fins al punt d’haver d’anul·lar el contracte realitzat l’any passat per estar mal feta la contractació. Un tema que tractarem més a fons quan parlem del sistema de contractació de l’actual equip de govern.

Fa anys que sentim que si posaran càmeres, que si faran un conveni amb la policia local de l’Arboç, que si ens convocaran per abordar junts el tema de seguretat… però al final, com sempre: res de res.

 

MERCAT DELS DIUMENGES

El mercat dels diumenges es va iniciar l’any 2007, si no anem errats, i va assolir un èxit considerable en els anys següents.

L’any 2018 el govern de BNY+ICV el va tancar provisionalment, però ha acabat sent un tancament definitiu, pel que es veu. Només hi va haver un desafortunat intent d’aprovar una ordenança per a regular aquest servei a finals del 2019, que no es va acabar de tramitar. I contra el qual vam presentar al·legacions de les quals us informàvem en aquesta notícia: Al·legacions a l’ordenança del mercat municipal. Unes al·legacions, a les quals, ni tan sols se’ns ha donat resposta.

 

SERVEI DE MANTENIMENT DE L’ENLLUMENAT

Tots els ajuntaments que coneixem tenen un contracte de manteniment de l’enllumenat amb alguna empresa especialitzada en aquests serveis. Banyeres, des de l’entrada al govern de BNY, no en te. Es va suspendre el contracte amb l’empresa que el feia en aquell moment i no s’ha tornat a licitar. Tampoc ens consta que s’hi estigui treballant per fer una nova contractació.

No és estrany, doncs, que quan es produeix una avaria o incidència es trigui molt a resoldre. No hi ha ningú contractat per fer aquest seguiment ni el manteniment. Ho han de comunicar els veïns afectats, i quan algú pugui ja s’arreglarà.

En algun Ple ja s’ha preguntat a l’alcalde si algú de la brigada disposa de la formació necessària per a fer intervencions d’aquest tipus, i la resposta com en tantes ocasions va ser: “ja et contestarem“. I mentrestant a alguns veïns els toca tenir el carrer “a les fosques”.

 

EMISSORA DE RÀDIO

Fins l’any 2015 Banyeres tenia una modesta emissora de ràdio, però que funcionava i tenia la seva audiència. Tenia col·laboradors que participaven en la confecció de programes de tota mena. I perquè no?, podria haver estat un “ganxo” per a que les generacions més joves descobrissin aquest mitjà. Qui sap si entre els mes joves de Banyeres hi ha qui hagués pogut despertar la seva vocació de periodisme, o de tècnic… ?

Aquí podreu veure la notícia de la Presentació de la darrera temporada de Ràdio Banyeres.

També servia perquè l’Ajuntament pogués informar de les actuacions, o els grups polítics explicar els seus punts de vista, o les entitats informar de les activitats. L’emissora fa més de cinc anys que està tancada, i no tenim cap indici que faci entreveure la seva reobertura.

 

BUTLLETÍ MUNICIPAL

No tothom està pendent de les xarxes, no tothom fa servir internet. El butlletí municipal, servia per informar en paper, per a tota la gent que prefereix llegir sobre aquest suport. Un exercici de comunicació, i transparència. Per informar dels serveis conjuntament amb l’agenda mensual, que afortunadament encara no s’ha perdut…

Va ser una publicació que es va iniciar l’any 2002 i es va continuar fins al 2015. En algunes temporades de forma semestral i en altres de forma trimestral però amb regularitat. Si voleu recordar com eren els butlletins aquí els podreu consultar, fins l’any 2015 òbviament. Butlletí municipal.

Mirant d’intuir el motiu d’aquesta supressió, arribem a la conclusió de que no tenien gairebé res per explicar. S’està fent ben poca cosa.

 

EN RESUM: MENYS SERVEIS PEL POBLE = MÉS SOU PEL GOVERN

No sabem si això és una relació directa, una és causa de l’altre. O si pel contrari aquestes dues realitats són simplement casuals. Però a aquestes alçades alguns ja hem deixat de creure en les casualitats.

El cert és que l’Alcalde i regidors de govern actuals són els que més estan cobrant d’ençà de la recuperació de la democràcia a l’Ajuntament de Banyeres. Prou se’n van preocupar a l’inici d’aquest mandat de deixar-ho ben palès.

Aquí podreu consultar “una part” dels ingressos dels regidors de govern.

I la recompensa que rep la ciutadania a canvi d’aquests sous és la pèrdua de serveis. Dos fets ben objectius que, com a mínim, conviden a la reflexió.

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?