Avui us volem fer arribar una carta escrita per una veïna de les Masies, i que ha enviat a l’Ajuntament mostrant  la seva indignació envers la deixadesa que pateix aquest nucli. Una deixadesa que es pot percebre sense massa dificultat i que es pot fer extensiva a bona part de la resta de nuclis del municipi.

 

Carta a l’Ajuntament

“Hola, sóc Roser Cejuela Bargalló, visc a Les Masies de Sant Miquel.

La meva carta va dirigida a qui em vulgui fer cas.

Sóm un barri oblidat des de fa un temps, crec que pertenyem al municipi de Banyeres…dic crec perque no ho tinc clar; paguem els mateixos impostos que Banyeres però no tenim els mateixos “drets” som població de segona, sí de segona.

Ningú s’acosta de l’ajuntament per fer un manteniment del barri, tenim senyals que ja no hi son, voreres trencades, pas de vianants desgastats totalment de la pintura, parcs de nens totalment deixats i una plaça amb el terra aixecat, on abans s’hi seien les iaies i que ara tenen por de caure…escombreries de tota mena d’andròmines al costat dels contàiners, cablejat penjant perillosament a prop d’una parada de bus….i al camí del Molinet ja fa temps que no passa cap tipus de màquina per tal de tenir visibilitat (tallar arbres que sobresurten).

També la poca comunicació que tenim…fa uns mesos rebem una carta que ens diu que hi haurà canvi de numeració al carrer Tomoví, que hi havia un temps per recòrrer…entenc que encara no hem de canviar el número de la casa, doncs no tenim comunicació de que sigui efectiu aquest canvi…

Sóc conscient del bandalisme que hi ha, de l’incivisme que vivim…però també tinc clar les eines que tenim…una brigada de manteniment, una alcaldia que ens representa i que no ha d’oblidar la resta de contribuents, doncs sinó de que ens serveix uns representants que ni s’acosten? O es que no som les barriades de Banyeres? Som un poble o no?

Desitjo que algú m’escolti i que no només siguem importants per unes troballes d’ibers, que l’imatge que s’està reflectint és d’un barri marginat i uns veïns lligats que no podem fer més que queixar-nos…
Representeu-nos de veritat.

Gràcies si algú ha llegit aquesta queixa i us envio una representació fotogràfica de la deixadesa que patim.” 

 

Fa temps que ho anem denunciant 

Ja fa temps que nosaltres anem denunciant aquesta situació de deixadesa i que s’agreuja considerablement quan sortim del propi nucli de Banyeres. En parlàvem en aquest escrit: Veïns de segona?, on il·lustràvem el problema posant per exemple l’estat de les rotondes. O en aquest altre: Fins on arribarà la deixadesa del govern municipal?, on parlàvem de la deixadesa respecte del fet que un cotxe cremat per un acte vandàlic estigui indefinidament al carrer. Uns articles que us recomanem que llegiu, si no ho heu fet encara.

Per cert, el cotxe cremat, després de dos mesos i mig segueix al mateix lloc. Segons l’Ajuntament no hi poden fer res, per tant, ens haurem d’acabar acostumant a la seva presència com un element més del paisatge urbà.

Des d’aquí agraïm la iniciativa d’aquesta veïna i li volem donar el nostre suport perquè compartim la seva preocupació i indignació de veure com, lluny de millorar el nostre entorn, aquest es va deteriorant i degradant davant la inactivitat de l’actual govern del BNY i BEC.

Seguirem denunciant aquesta situació, i animem a la resta de veïns i veïnes a què facin el mateix. Potser d’aquesta manera el govern municipal es veurà forçat a actuar.

 

Passivitat? Deixadesa? Indiferència? Inactivitat? 

Ens costa d’entendre com s’arriba a aquesta situació. No sabem si és per passivitat, deixadesa, indiferència, o perquè és, però el que si sabem és que cal revertir aquesta situació. No estem segurs de si el problema és que no saben veure els problemes o que no els volen veure. De debò que l’Alcalde no veu res d’això? Ni el regidor de serveis? Ni els alcaldes de barri? Ni cap tècnic municipal? Ningú?… De veritat?… costa molt de creure.

Com diu l’autora de la carta, actualment tenim una brigada municipal prou dimensionada per a poder assumir aquestes tasques bàsiques de manteniment, i a més, es paguen unes factures desorbitades a algunes empreses per fer les tasques on no arriba la brigada. I tot i així no podem tenir els nostres espais públics amb una mínima decència.

Davant la trista realitat de què en els darrers sis anys no s’ha fet cap inversió destacable en tot el poble, almenys caldria esperar que la feina hagués estat de mantenir el que ja tenim, però ni això.

 

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?