Aquesta setmana hem estat coneixedors de l’atac perpetrat per l’exèrcit rus contra Ucraïna. Una trista notícia que no deixa a ningú indiferent. I de la qual segur que n’esteu ben informats, perquè és la notícia que obre tots els mitjans de comunicació els darrers dies.

Davant d’aquesta agressió militar que creiem més pròpia de segles passats, són múltiples les  mostres de rebuig que s’estan duent a terme en tots els àmbits. El sentiment d’indignació i impotència davant d’aquesta barbàrie fa que ningú es quedi sense manifestar-ho.

En el món de l’esport, se suspenen partits i canvien el lloc de celebració a estadis fora del territori rus. En l’àmbit de la música, s’ha exclòs a Rússia de participar al festival d’Eurovisió. En el terreny de la tecnologia s’ha vetat la participació de Rússia al Mobile World Congress de Barcelona. I a nivell popular es convoquen manifestacions als pobles i ciutats arreu del món. Inclús a la mateixa Rússia, es produeixen manifestacions contràries a aquesta invasió armada.

Nosaltres des d’aquest espai, volem manifestar el nostre rebuig absolut a aquesta escalada bèl·lica, i el nostre suport a la població ucraïnesa. De la mateixa manera que subscrivim íntegrament el manifest que ha publicat el Fons Català de Desenvolupament en defensa de la pau i en defensa del poble ucraïnès, que podeu llegir aquí: Declaracio_sobre_el_conflicte_a_Ucraina

 

REBUIG DE LES NOSTRES ADMINISTRACIONS

Hem vist que són moltes les administracions locals que també s’han sumat a aquestes mostres de rebuig. Ho fan mitjançant declaracions institucionals, aprovant mocions, o convocant a manifestacions de protesta. 

Però a hores d’ara l’Ajuntament de Banyeres no ha manifestat cap posicionament sobre aquest tema. És per això que hem presentat aquesta moció perquè sigui aprovada: Moció en contra de la guerra

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?