Ja fa uns mesos vam publicar un article en referència a la col·locació d’una càmera de seguretat en un parc públic del Priorat: Càmeres a la via pública

En el Ple del mes d’abril vam preguntar sobre aquest tema i la resposta que va donar va ser que no en tenien coneixement. I en aquest mateix sentit, en el Ple del passat juliol, l’Alcalde va informar que era una càmera dissuasòria i que l’havien enretirat. Davant d’aquesta explicació tan poc creïble (qui pot tenir interès en posar una càmera dissuasòria enfocant la zona de recollida de poda, si no és l’Ajuntament?) nosaltres vam manifestar que no ens resultava convincent l’explicació i la seva resposta va ser que ens ho explicaria en privat. És a dir, que hi ha coses que no es poden parlar en un Ple… perquè en queda constància… es veu que s’ha de fer en la “intimitat”… Això només respon a un interès per amagar quelcom. Una manca total de transparència.

 

I tampoc va ser pas l’única incongruència del Ple.

En aquest mateix Ple també vam preguntar sobre el procediment de contractació del servei de vigilància. Del que també vam parlar en un article anterior: Vigilància municipal estiu , i si en aquest procés s’havien demanat altres ofertes a altres empreses o s’havia contractat, com l’any passat, sense fer cap mena de comparatiu de preus, per contrastar si el preu de contracte s’adequava als preus de mercat.

Mentre que la resposta de la secretaria va ser contundent en el sentit de manifestar que en l’expedient no hi constava cap altre oferta, l’Alcalde va sortir al pas dient que si que tenia altres ofertes. Però és clar, resulta que no estaven a l’expedient… Això demostra o bé un total desconeixement del procediment administratiu, o bé una voluntat de que no constin aquestes suposades ofertes dins de l’expedient. Més manca de transparència.

 

Potser per això no es volen penjar els vídeos dels Plens

En aquest mateix sentit de manca de transparència, entenem que aniria la voluntat de l’Alcalde de no publicar els vídeos dels Plens. Uns plens que a causa de la situació de pandèmia per la COVID-19 es duen a terme per videoconferència i que són transmesos en directe via streaming pel canal de Youtube.

En diverses ocasions hem demanat i seguim demanant que aquests vídeos es publiquin al portal de Transparència de l’Ajuntament perquè tothom que no pugui visualitzar-los en el moment de la celebració ho pugui fer en diferit quan ho desitgi. La resposta sempre ha estat que no es publiquen per decisió política, sense cap més fonamentació. Es veu que no cal.

Davant d’això algunes iniciatives particulars han optat per gravar l’emissió i deixar-la oberta a tothom. En aquest enllaç podreu veure el vídeo íntegre de la sessió: Ple Municipal Banyeres del Penedès 29 de juliol de 2021.

En aquest vídeo podreu veure en els minuts 18:30 i 41:20 les intervencions referents a les càmeres de seguretat. I al minut 51:20 la intervenció sobre la contractació del servei de vigilància.

 

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?