Tota la comarca ja s’ha fet ressò de la greu onada de robatoris que s’està produint a Llorenç i Banyeres. I amb una especial incidència a la urbanització del Priorat. Per la informació que ens ha arribat, es comptabilitzen uns 27 robatoris perpetrats en poc més de dues setmanes. Podem trobar la notícia a diferents mitjans: DIARI mes, Catalunya Diari, o el Diari de Tarragona.

La preocupació dels veïns de la zona més afectada del Priorat de Banyeres ha fet que hagin optat per organitzar-se mitjançant grups de WhatsApp. D’aquesta manera poden estar en contacte i avisar-se mútuament en cas de detectar intrusions o moviments sospitosos. Ara mateix és l’única mesura que poden prendre i està al seu abast. Per això el passat diumenge van convocar a la resta de veïns de la urbanització per proposar de fer extensiva aquesta iniciativa a altres zones. I de passada demanar explicacions del que s’està fent per part de les autoritats competents: Mossos i ajuntaments.

Us deixem en aquests enllaços còpia de l’acta de la reunió que van aixecar els mateixos veïns i el comunicat posterior que van fer els ajuntaments.

 

QUE ESTÀ FENT EN MATÈRIA DE SEGURETAT EL NOSTRE AJUNTAMENT?

Tret de les bones paraules i de missatges de precaució a la pagina web municipal poca cosa més, per no dir que no s’està fent res.

A risc de fer-nos pesats, tornarem a insistir a fer un repàs de les actuacions en aquesta matèria dutes a terme per l’actual govern municipal de BNY. Totes elles gens encertades segons la nostra opinió.

En primer lloc va suprimir el servei de vigilància municipal. Un servei que havia estat més de sis anys funcionant i que calia haver potenciat en lloc de clausurar-lo. En el seu lloc va contractar, de forma dubtosa, un servei de vigilància extern. Però només per moments puntuals. Segons les seves explicacions no tenim prou diners per tenir vigilància pròpia. Però si és contractada externa es veu que no hi ha problema, els diners surten d’on calgui.

La segona va ser rebutjar la creació d’una comissió de seguretat on hi poguessin participar representants dels veïns de tots els nuclis. Aquesta proposta es va presentar per part dels dos partits de l’oposició davant d’un altre episodi de robatoris. El vot en contra de l’equip de govern en va impedir la constitució. En el seu lloc es van comprometre a fer reunions de treball per abordar el tema de seguretat. Unes reunions que transcorregut més d’un any no s’han celebrat.

Davant d’aquesta problemàtica van preveure en el pressupost del 2020 una partida per la col·locació de càmeres de vigilància. Aquesta partida es va dotar amb un import de 25.000 euros, però finalment no es van instal·lar. Enguany, en el pressupost del 2021 s’hi ha tornat a preveure la partida per les càmeres. Malauradament ha disminuït molt respecte a l’any passat, ara només s’hi preveuen 14.000 euros. Tot i així també té tota la pinta que tampoc s’executarà i seguirem sense càmeres.

 

NOSALTRES SEGUIM INSISTINT

El nostre grup segueix pressionant i demanant a l’alcalde i la resta d’equip de govern que prenguin la iniciativa i adoptin mesures per començar a abordar seriosament aquest problema. Mesures que vagin més enllà de les simples paraules. I així ho vam dir per enèsima vegada en el Ple celebrat aquesta setmana que trobareu en aquest enllaç.

Intervenció en el Ple de data 28 d’octubre

Si us ve de gust escoltar la resta del Ple, podreu sentir altre cop el tarannà de l’alcalde quan se li fan preguntes incòmodes.

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?