Avui fa una setmana que aquest “bonic” element ha passat a formar part del nostre paisatge urbà. La setmana passada alguns veïns del Priorat ens despertàvem a les 4 de la matinada enmig de forts crits i trompades. Lamentablement no és un fet aïllat, sinó que ja comença a ser habitual en alguns habitatges ocupats. Però aquest cop va anar una mica més enllà i la imatge que es podia veure en sortir al carrer era aquesta.

Cinc dotacions de Mossos i Bombers per extingir aquest incendi i evitar mals majors…

Set dies després, les restes d’aquest incident encara són al lloc dels fets. Sembla que no hi hagi cap pressa en arreglar i restaurar la via pública. Certament li donen a la zona un aire que recorda al Bronx, que potser és la imatge que el nostre ajuntament té destinada per al nucli del Priorat.

Aquesta situació ens obliga a fer-hi algunes consideracions, i que totes ens porten al mateix lloc, la inactivitat municipal i la diferencia de tracte envers alguns nuclis.

És bo recordar, que no fa pas massa temps, es van produir uns actes vandàlics al nucli de Banyeres consistents en diverses pintades de grafitis, entre les quals algunes es produïen a la casa de l’alcalde i d’algun altre regidor. En aquell moment el nostre Alcalde no va trigar ni 24 hores en ordenar la neteja i repintat de les parets i façanes afectades, totes a càrrec de l’ajuntament. Un fet de què nosaltres ens vam queixar, perquè no trobàvem correcte que dels diners de tots s’acabin pintant façanes de particulars, i menys si són de membres del govern municipal. Tant és així que el secretari municipal ens va donar la raó, i va fer un informe desfavorable, dient que no era correcte el pagament de la factura corresponent. Però de poc va servir, perquè amb la justificació de què les pintades malmetien la bona imatge del poble, la factura es va pagar per ordre inapel·lable del Sr. Alcalde.

En un article recent (https://juntsxbanyeres.cat/veins-de-segona/) ens queixàvem de la diferència de tracte que aquest govern té cap a altres nuclis. I aquest fet n’és una mostra més. Estem segurs que si aquest fet s’hagués produït a la Plaça de l’Ajuntament, on viu l’Alcalde, a hores d’ara ja no en quedaria ni rastre d’aquest incident. Però és clar, com que s’ha produït al Priorat, aquí ja no preocupa si es malmet la bona imatge del poble. Sembla que aquí queda perfectament integrat en el paisatge aquest nou element urbà.

Que es produeixin fets d’aquest tipus no fa altra cosa que incrementar, i justificadament, la sensació d’inseguretat ciutadana. Una realitat que altres fets com les onades de robatoris soferts l’any passar ens van empènyer a actuar i preparar una proposta per a la creació d’una Comissió de Seguretat en la qual hi hagués representants de tots els nuclis, i que l’alcalde i el govern van votar en contra. Al·legant que ja farien reunions de treball per tractar aquest tema i que com era d’esperar no s’han fet. Aquí podeu llegir l’article i la proposta (https://juntsxbanyeres.cat/proposta-de-creacio-de-la-comissio-de-seguretat/).

En resum: deixadesa, inactivitat i diferència de tracte… i potser alguna cosa més

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?