Fa unes setmanes ja vam comentar en una notícia que tenim un important jaciment. I que, al nostre entendre, l’ajuntament no estava fent prou per potenciar-lo i treure’n profit. És una sensació compartida amb els altres regidors de l’oposició, però que sembla que no va en la línia de prioritats de l’equip de govern.

El nostre alcalde en les declaracions a la premsa reconeix que farà falta molta inversió. Banyeres vol convertir el jaciment de les Masies en un atractiu turístic per la zona diu la web municipal i també alguns mitjans de comunicació. Però sembla que confiï en el fet que tota vindrà de fora, i nosaltres no caldrà que hi posem res…

Com comentàvem en aquell article, en el pressupost d’enguany s’ha posat per davant la construcció d’una segona pista poliesportiva i la renovació de la façana de l’Ajuntament. En lloc de fer una aposta valenta per fer avançar l’explotació del jaciment, ara que ja no queda cap dubte de l’excepcionalitat del que tenim aquí sota els nostres peus.

 

Inversions no prioritàries

Com tot en aquesta vida cadascú veu les seves prioritats. Però en el cas d’una administració cal entendre que les prioritats s’han de definir per criteris del què és millor pel bé comú, o l’interès general. I en aquest cas la riquesa cultural i econòmica que pot aportar el jaciment, la veiem molt superior a la que poden aportar les dues inversions qüestionades.

Fent un exercici d’empatia hem intentat veure la necessitat o prioritat que poden tenir aquestes inversions. Pel que fa a la justificació de necessitat d’una segona pista poliesportiva al nucli de Banyeres, quan ja n’hi ha una, i una altra al Priorat, i una altra a les Masies, no la sabem veure per enlloc.

I un fet semblant passa amb el projecte de renovació de la façana de l’Ajuntament, que es pretén justificar com una millora d’eficiència energètica de l’edifici. En aquest sentit ja vam argumentar que en el millor dels casos podria suposar un estalvi de 1000 euros l’any en climatització. Per tant, si es fa per aquest motiu, trigarem 110 anys a amortitzar-la. La qual cosa fa suposar que no és el veritable motiu sinó que és simplement estètic.

 

La nostra proposta

Per això aquesta setmana hem presentat a l’Ajuntament una proposta de modificació de crèdit. Ho hem fet amb la voluntat de fer reconsiderar a l’equip de govern sobre la necessitat, o no, de dur a terme aquestes dues inversions que considerem no prioritàries. L’hem presentat conjuntament amb el grup municipal del PSC, que comparteix aquesta visió.

Aquesta proposta contempla que els 42.000 euros previstos per a la pista i els 110.000 euros previstos per a la renovació de la façana de l’ajuntament siguin destinats al Jaciment de les Masies. Aquests 152.000 euros podrien suposar un impuls considerable que servís de revulsiu per a l’obtenció de subvencions. I d’aquesta manera començar l’excavació i preparació de l’espai per a visites de forma més continua. No com fins ara que només es compta amb les campanyes puntuals d’estiu.

Aquí podreu consultar la proposta presentada.

Esperem que aquesta proposta, pel bé de tots, tingui una millor acceptació que les anteriors. Totes les que hem presentat fins ara han estat rebutjades o ignorades.

 

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?