A mesura que aneu llegint us pot semblar que el títol de l’article no s’adiu massa amb el contingut de l’escrit, però si llegiu fins al final, entendreu perquè l’hi hem posat.

Realment la intenció d’aquest article és comentar el ple ordinari que es va celebrar el passat dia 27 de gener. Un ple on es van tractar temes prou importants. Com per exemple el Pressupost Municipal, o la futura adquisició de les naus de la Cooperativa per part de l’Ajuntament, entre d’altres. Però aprofundir en cada un d’aquests aspectes faria aquesta lectura massa extensa i no es la nostra intenció. Aquí podreu consultar tots els punts que contenia la convocatòria: Convocatòria del Ple.

Per això tractarem aquests punts en futurs articles i podrem comentar-los amb més detall, de forma monogràfica.

 

COM FUNCIONA UN PLE?

Pot semblar que és una pregunta que no seria necessària de fer. Perquè qui hagi participat en un Ple segurament ja en te una idea bastant clara. Però per als que no hi han assistit mai o pels que no ho tingui del tot clar, farem una breu explicació i fàcil d’entendre. Ja ho veureu.

El desenvolupament de ple es divideix en diferents apartats i que venen regulats per normativa:

Part resolutiva. És la part on s’exposen els punts a tractar i se sotmeten a votació, i on també s’aprova l’acta de la sessió anterior.

Apartat de control. És la part on l’alcalde i regidors de govern donen compte a la resta de regidors de l’oposició dels decrets que han dictat i dels acords que han pres en juntes de govern. Així com de l’estat de funcionament de l’ajuntament amb la presentació d’informes i dictàmens.

Aquest apartat de control es clausura amb el darrer punt tan conegut de Precs i preguntes. És el moment en que els portaveus dels grups que estan a l’oposició poden demanar explicacions sobre qualsevol tema a l’alcalde o regidors de l’equip de govern.

Un cop acabat el torn de precs i preguntes, el ple finalitza, perquè no hi ha més punts.

 

QUÈ PASSA EN ALGUNS PLENS DE BANYERES?

Doncs aquest darrer Ple, va resultar que no es va acabar un cop finalitzades les preguntes de l’oposició. L’Alcalde no va voler acabar la sessió, com hauria estat normal. Es va treure de la màniga un nou apartat. I no és el primer cop que passa. En aquesta ocasió, no sabem ben bé quin nom posar-li. Però espai publicitari gratuït de la campanya electoral, com fan alguns mitjans de comunicació, hi escauria prou bé.

 

LA CARTA ALS REIS

Vam ser espectadors d’un monòleg protagonitzar per l’Alcalde. Un monòleg, en el que acompanyat d’una presentació gràfica, va anar detallant totes les grans actuacions que tenen previstes dur a terme durant l’any 2022.

No les detallarem pas totes. Però era més aviat una carta als reis. Més d’una dotzena d’actuacions. Algunes de les quals, al nostre parer innecessàries (les més costoses). I d’altres que arriben amb molt retard. Com per exemple les actuacions en el servei d’aigua municipal.

Aquí podreu veure aquesta “carta als reis”, i el Ple sencer, si us ve de gust. Gravació del ple

Ens van sobtar moltes coses. Una d’elles és l’execució d’una plaça darrera del centre cívic de Saifores. Un projecte del 2015 i que ja van trobar sobre la taula quan van accedir al govern. I que van descartar i titllar de disbarat. I ara resulta que ja no és cap disbarat, i sí que la volen fer.

Però el que més ens va sobtar (o no tant) va ser que tots aquests projectes i intencions no fossin informades a la resta de regidors en una reunió informativa. O una reunió de treball, com li agrada dir a l’Alcalde. Hem dit abans que havíem estat espectadors, perquè com ja és costum, no es compta amb els regidors de l’oposició per a res. Ni tan sols per demanar opinió. Això n’és una mostra mes.

 

ARA SI?

Venim de gairebé set anys de govern liderat pel BNY. Set anys on s’ha fet ben poca cosa del que es va prometre. Les inversions han estat minses o inexistents durant aquest temps. Tot i tenir ingressos considerables. Les inversions van saltant d’any en any… Sembla ser que aquest 2022 serà l’any definitiu. Es farà en un any tot el que no s’ha fet en set.

El temps dirà, si veurem quelcom, o només serà més fum…

 

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?