Des de fa molts mesos a la zona de la pista poliesportiva del Priorat de Banyeres s’hi podia observar una càmera instal·lada en un pal de fusta i enfocant cap a la zona posterior de la pista. Aquesta és una situació que ens va inquietar i per la qual alguns veïns ens havien preguntat. No es normal que un particular instal·li càmeres a la via publica, per tant, tot apuntava a que podria ser l’Ajuntament qui l’hagués instal·lat.

De fet, l’Ajuntament ha manifestat la seva voluntat d’instal·lar càmeres de vigilància, i en contempla una partida en el pressupost de l’exercici actual. Però aquesta es va instal·lar molts mesos abans de l’aprovació del pressupost i no ens quadrava la seva instal·lació per part de l’Ajuntament, perquè la instal·lació de càmeres de vigilància requereix d’uns requisits imprescindibles per a la seva instal·lació, com son les preceptives autoritzacions i/o informes al Departament d’Interior, a la Comissió de Videovigilància i a l’Agència de Protecció de Dades, i no ens constava haver vist cap d’aquests tràmits.

Per la qual cosa, vam optar per preguntar en el passat Ple del dia 29 d’abril, si ens podien informar què en sabien d’aquesta càmera i si l’havia muntat l’Ajuntament. La resposta obtinguda va ser negativa. Ni l’havia muntat l’Ajuntament, ni tenien coneixement de que allà hi hagués una càmera instal·lada.

La realitat és que a hores d’ara la càmera ja no hi és. Suposem que l’Ajuntament l’ha enretirat. Haurem de tornar a preguntar si han pogut esbrinar qui l’havia instal·lat.

Tot i la seva negativa sobre el coneixement de l’existència d’aquesta càmera, la veritat es que en tenim molts dubtes. I ho diem perquè la zona on enfocava aquesta càmera és on hi ha ubicada la zona de recollida de restes de poda. I tindria tot el sentit del mon que l’Ajuntament tingués interès en controlar els abocaments incontrolats mitjançant càmeres de videovigilancia. Difícilment cap altre particular podria tenir una motivació per fer una instal·lació d’aquest tipus.

De ser així, seria molt reprovable que l’Ajuntament hagués tirat pel dret i hagués muntat càmeres sense seguir els tràmits legals oportuns, i a mes hagués mentit en el Ple dient que no en tenia coneixement. Esperem que aquest no sigui l’escenari real i en el proper Ple ens puguin dir que han “enxampat” a l’instal·lador d’aquesta càmera. Serà interessant saber quina motivació tenia i quines repercussions tindrà aquest fet.

WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola, en que et podem ajudar?